Site-ul nostru utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a respecta cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate
Obiective turistice
Obiective turistice
Biserica de lemn din Cărpiniș
A fost construită ca biserică ortodoxă, potrivit tradiției, în a doua jumătate a secolului al XVI-lea, surse documentare vorbesc însă de anul 1757. S-a aflat inițial pe locul numit „Cărpinișul Vechi”-vatra veche a satului, de unde a fost mutată, odată cu satul, în „Dumbravă”, adică cu 4 km mai spre sud.
Citește mai mult
Biserica de lemn din Lăschia
Biserica de lemn din Lăschia, comuna Copalnic-Mănăștur, județul Maramureș a fost construită în 1868. Are hramul „Nașterea Maicii Domnului” (8 septembrie). Biserica figurează pe lista monumentelor istorice, cod LMI MM-II-m-A-04595.
Citește mai mult
Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Copalnic
Evoluţia lăcaşelor de cult din acestă zonă este strâns legată de primele mănăstiri din acest district. Pentru întregul district protopopesc de Mănăştur reprezentativă rămâne mănăstirea din Copalnic Mănăştur (Monostur Kápolnok).
Citește mai mult
Biserica „Sfântul Nicolae” din Berinţa
Biserica „Sf. Nicolae” are un amplasament foarte bun, pe vârful unei coline, cu vizibilitate bună din drumul comunal. Accesul se face printr-un drum secundar care conduce vizitatorul către accesul principal, pe latura sudică a bisericii. Este o biserică pe tipologie românească, cu foarte puține abateri de la tipar.
Citește mai mult
Biserica „Sf. Apostoli Petru şi Pavel” din Preluca Veche
Biserica actuală de piatră, datează din anul 1750, când cel mai probabil s-a pus piatra de temelie, lucrările de construcție continuându-se în 1758 cu ridicarea pereților și finalizându-se în 1775 cu lucrările de acoperire a edificiului.
Citește mai mult
Monumente istorice
Ruinele Bisericii „Sfânta Paraschiva” din Berința, Biserica „Sf. Arhangheli Mihail și Gavril” din Copalnic-Mănăștur, Casa Anca, Casa de lemn din Preluca Nouă, Capelă din Făurești ridicată în memoria Eroilor căzuți în Primul și Al Doilea Război Mondial
Citește mai mult