Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Obiective turistice

Obiective turistice

Biserica de lemn din Cărpiniș

A fost construită ca biserică ortodoxă, potrivit tradiției, în a doua jumătate a secolului al XVI-lea, surse documentare vorbesc însă de anul 1757. S-a aflat inițial pe locul numit „Cărpinișul Vechi”-vatra veche a satului, de unde a fost mutată, odată cu satul, în „Dumbravă”, adică cu 4 km mai spre sud.

Citește mai mult

Biserica de lemn din Lăschia

Biserica de lemn din Lăschia, comuna Copalnic-Mănăștur, județul Maramureș a fost construită în 1868. Are hramul „Nașterea Maicii Domnului” (8 septembrie). Biserica figurează pe lista monumentelor istorice, cod LMI MM-II-m-A-04595.

Citește mai mult

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Copalnic

Evoluţia lăcaşelor de cult din acestă zonă este strâns legată de primele mănăstiri din acest district. Pentru întregul district protopopesc de Mănăştur reprezentativă rămâne mănăstirea din Copalnic Mănăştur (Monostur Kápolnok).

Citește mai mult

Biserica „Sfântul Nicolae” din Berinţa

Biserica „Sf. Nicolae” are un amplasament foarte bun, pe vârful unei coline, cu vizibilitate bună din drumul comunal. Accesul se face printr-un drum secundar care conduce vizitatorul către accesul principal, pe latura sudică a bisericii. Este o biserică pe tipologie românească, cu foarte puține abateri de la tipar.

Citește mai mult

Biserica „Sf. Apostoli Petru şi Pavel” din Preluca Veche

Biserica actuală de piatră, datează din anul 1750, când cel mai probabil s-a pus piatra de temelie, lucrările de construcție continuându-se în 1758 cu ridicarea pereților și finalizându-se în 1775 cu lucrările de acoperire a edificiului.

Citește mai mult

Monumente istorice

Ruinele Bisericii „Sfânta Paraschiva” din Berința, Biserica „Sf. Arhangheli Mihail și Gavril” din Copalnic-Mănăștur, Casa Anca, Casa de lemn din Preluca Nouă, Capelă din Făurești ridicată în memoria Eroilor căzuți în Primul și Al Doilea Război Mondial

Citește mai mult

Ultima actualizare: 13:07 | 12.06.2024

Sari la conținut