Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Agenda culturală

„Casa Anca – memoria culturală a comunei Copalnic-Mănăștur”

 

Vă invităm cu mare drag la evenimentul cultural „Casa Anca – memoria culturală a comunei Copalnic-Mănăștur”, în cadrul căruia dorim să onorăm personalitatea actriței Marieta Anca, cea care, de-acum înainte, patronează spiritual așezământul cultural din Copalnic-Mănăștur. Avem privilegiul și deosebita onoare de a-i avea în mijlocul nostru pe maestrul Lucian Anca și pe soția sa, soprana Gerda Radler Anca, bucurându-ne de povestirile și mărturisirile lor care păstrează, ca o dâră luminoasă, ecourile unor colocvii artistice și politice petrecute de-a lungul vremurilor la Casa Anca.

Ne vom bucura împreună de vizionarea unui film documentar dedicat istoriei familiei Anca, de un concert susținut de artiștii din comună și de un vernisaj al unei expoziții de pictură care aduce în prim plan peisajele satului.

Vă așteptăm sâmbătă, 2 septembrie 2023, de la ora 16, la Căminul cultural „Marieta Anca” din Copalnic-Mănăștur, pentru a povesti în tihnă, a sta împreună și a ne regăsi rădăcinile, amintirile și reperele culturale ale satului.

Proiectul nostru – „Casa Anca – memoria culturală a comunei Copalnic-Mănăștur” – e realizat cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Maramureș.

Casa Anca – memoria culturală a comunei Copalnic-Mănăștur
– filmul documentar și evenimentul de promovare a proiectului cultural –

Ultima actualizare: 15:16 | 20.06.2024

Sari la conținut